3 min read

When I was a candidate for office

Μπορουμε να γινουμε καλυτεροι...

Είμαι υποψήφιος βουλευτής για την Επαρχία Λευκωσίας, με την δυνατή ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είμαι υποψήφιος γιατί ως κοινωνία, δεν πάμε καλά.

Βασικά, έχουμε χάσει τις αξίες μας.

Έχουμε γίνει υπερ-καταλανωτές, έχουμε γίνει ηδονιστές, κλέβουμε από το ταμείο του κράτους, έχουμε ξεχάσει ότι ειμαστε υπό ημικατοχή, το θεωρούμε επίτευγμα να λουφάρουμε στο στρατό ή στη δουλειά μας, και όλοι μας περιμένουμε κάποιον άλλο να λύσει τα προβλήματα μας.

Με άλλα λόγια, μας πήγαν από το "Δεν Ξεχνώ" στο "Δεν με νοιάζει".

Και ακόμα μία πικρή αλήθεια. Η Επαρχία Λευκωσίας διαχρονικά δεν έχει γεωγραφική αντιπροσώπευση, απλούστατα γιατί όλοι οι βουλευτές Λευκωσίας (εν αντιθέσει των βουλευτών από τις άλλες ελεύθερες και ημι-ελεύθερες επαρχίες) συμπεριφέρονται πρωτίστως ως πανεθνικοί βουλευτές.

Και όσοι επιμένουν ότι έχουν πλήρως υπηρετήσει την επαρχία Λευκωσίας ως βουλευτές, ας μας πουν τουλάχιστο ένα μεγάλο έργο που έχει γίνει στην επαρχία από το 1960.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας είναι ότι η επαρχία έχει αδειάσει από κόσμο, και είναι όλοι συνωστισμένοι σε μικρά διαμερίσματα στη Λευκωσία για τα οποία δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να αξίζουν τρεις περιουσίες το κάθε ένα, και να είμαστε όλοι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες απλώς για να έχουμε ένα τόπο να κοιμόμαστε.

Απαιτούμε από το κράτος το μόνο έργο που δεν μπορεί να γίνει με ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Απαιτούμε συγχρόνους τετραπλούς δρόμους από τη Νήσου μέχρι τη Φλάσου, από τον Αστρομερίτη μέχρι την Ευρήχου και από την Λευκωσία μέχρι το Παλαιχώρι.

Οι δρόμοι αυτοί θα μας επιτρέπουν να μείνουμε στα χωριά μας και να έχουμε εύκολη πρόσβαση προς τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει μία πόλη, όπως τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, και να κινούμαστε με ασφάλεια.

Πέραν όμως από την ασφαλή κυκλοφορία, ιδιαίτερα ο δρόμος από τη Νήσου στη Φλάσου, θα είναι και αμυντικό έργο, γιατί ο ανθώνας που χωρίζει τις δυο κατευθύνσεις είναι και αντιαρματικό έργο.

Και μη τολμήσει κανένας να μου πει ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος και αυτά είναι περιττά έξοδα, γιατί ο μονός τρόπος να μη γίνει πόλεμος είναι να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

Και μην μας πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά… ας τρώτε λιγότερα!!! (Δεν δικαιολογείται ένα λογισμικό πρόγραμμα να χρεώνεται στο κράτος για 20 ή 40 εκατομμύρια ευρώ!!!)

Τώρα, γιατί είμαι με την ομάδα του ΔΗΚΟ και όχι κάποιου άλλου κόμματος? Ανήκω στον χώρο του ΔΗΚΟ γιατί είναι ο μόνος μεγάλος σοβαρός χώρος.

Όταν τα αλλά δυο μεγάλα κόμματα φανατίζουν και πολώνουν την κοινωνία ποικιλοτρόπως αλλά ιδιαίτερα μέσω ποδοσφαίρου με σκοπό το κομματικό κέρδος, το ΔΗΚΟ παραμένει σοβαρό.

Σκοπός του ΔΗΚΟ πάντα ήταν και είναι μια δυνατή οικονομία, για να μπορούμε να έχουμε δυνατή υγεία, δυνατή παιδεία, και ισχυρή άμυνα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια σωστή λύση του Κυπριακού.

Το ΔΗΚΟ αντιλαμβάνεται και επιμένει όμως πως η δυνατή οικονομία δεν πρέπει να είναι εις βάρος του περιβάλλοντος ή του εργάτη ή του φορολογουμένου ή του συνταξιούχου.

Το ΔΗΚΟ επιμένει ότι πρέπει να υπάρχουν υγιείς οικονομικές ισορροπίες, χωρίς το σκουλήκι της διαφθοράς.

Παρομοίως, το ΔΗΚΟ, ως το τρίτο μεγάλο κόμμα, κρατάει πολιτικές ισορροπίες.

Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί δυνατοί συν-υποψήφιοι στην ομάδα του ΔΗΚΟ και χαρά μου θα είναι να δω όλους να εκλεγούν ως αντιπρόσωποι.

Το απαιτούν όμως οι περιστάσεις να σας αναφέρω, με λίγα λόγια, το ποιος είμαι.

Είμαι μέλος την Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του ΔΗΚΟ, υπεύθυνος για Γεωργικά και Περιβαλλοντικά θέματα. Είμαι επίσης μέλος της ΠΕΚ.

Είμαι απόφοιτος του Columbia University της Νέας Υόρκης, και έχω εργαστεί σε μεγάλες τράπεζες της Wall Street όπως η Merrill Lynch και η Morgan Stanley.

Έχω επίσης διατελέσει μέλος της ΑΧΕΠΑ Αμερικής, και κάτω από την ιδιότητα αυτή οργάνωσα δείπνα για γερουσιαστές του Αμερικάνικου Κογκρέσου.

Στην Αμερική ίδρυσα δική μου εταιρεία που ασχολείται με λογισμικά χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Στην Κύπρο έχω ασχοληθεί με θέματα καινοτομίας, νεόφυτων επιχειρήσεων και νεαρής επιχειρηματικότητας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει λογισμικά συστήματα για αναδιαρθρώσεις δανείων για δυο γνωστές Κυπριακές τράπεζες.

Κατά την στρατιωτική μου θητεία ήμουν στις Δυνάμεις Καταδρομών, με ειδικότητα στα εκρηκτικά.

Είμαι νυμφευμένος με την Ελληνο-Αμερικανίδα ιατρό-ογκολόγο Τίνα Πασσαλάρη και έχουμε δυο παιδιά.

Κατοικώ στην επαρχία όπου επίσης ασχολούμαι με βιολογικές καλλιέργειες και παραδοσιακά προϊόντα.

Είμαι διευθηντής του Παραδοσιακού Αρτοποιείου «Ο Δίπυρος Άρτος» στην Περιστερώνα, οπού εργοδοτούνται κάτοικοι της περιοχής.


Τέλος, για να ξαναβρούμε τις αξίες μας ως κοινωνία, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι χωρίς την ψήφο μας δεν υπάρχει δημοκρατία, και ότι χωρίς τη θετική μας συμμέτοχη δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ψηφίστε οποίο κόμμα θέλετε αλλά ψηφίστε, ειδαλλιώς μην παραπονεθείτε ποτέ για όλα τα στραβά του τόπου μας.